Het voortbestaan van betaald voetbal in Twente blijft hoogst onzeker
NOS Voetbal

FC Twente trekt jaarrekening in, nieuwe puntenaftrek dreigt

FC Twente dreigt opnieuw gestraft te worden door de KNVB. De club verkeert al lange tijd in zwaar weer en heeft nu de jaarrekening 2014/2015 in moeten trekken. Het is de zoveelste noodmaatregel die de club heeft moeten treffen.

Onlangs dook een tweede overeenkomst op rond de transfer van Dusan Tadic. "De daaruit voortvloeiende kosten, met name de fiscale consequenties, hebben een grote impact op de jaarcijfers '14/'15", zegt interim-directeur Onno Jacobs in een door de club uitgegeven verklaring.

"Daarom kunnen we niet anders dan de eerder ingediende jaarrekening intrekken. Dat zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek", voegt Jacobs eraan toe.

Plan van aanpak

FC Twente zit sinds het voorjaar van 2014 in categorie 1 van het licentiesysteem van de KNVB, de categorie clubs waarvan de financiële huishouding als alarmerend wordt beschouwd. Onder verscherpt toezicht moeten die clubs werken aan financieel herstel. FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak drie keer niet voldaan aan de financiële doelstellingen.

Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en daarna twee keer drie winstpunten in mindering. De volgende mogelijke sanctie is daarom nogmaals drie punten in mindering en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl