De Obama's trotseren de regen
NOS Nieuws

Historisch bezoek Obama aan Cuba

De Amerikaanse president Obama is geland in Havana voor een historisch bezoek aan Cuba. Hij is de eerste president van de VS in 88 jaar die het communistische land bezoekt.

Bij zijn aankomst zei hij dat het "geweldig is om hier te zijn". Hij twitterde "¿Que bolá Cuba?", Cubaans straattaal voor "Hoe gaat-ie?"

De landing van president Obama op Cuba

Obama is samen met zijn vrouw Michelle en dochters Malia en Sasha. Ook zijn Congresleden en zakenmensen meegekomen.

Zijn eerste stop na het vliegveld was een hotel in Havana waar hij werknemers van de Amerikaanse ambassade en hun familie ontmoette. "Het is een historisch bezoek en een historische kans om in contact te treden met het Cubaanse volk", zei Obama.

De Amerikaanse president loopt na de ontmoeting met het ambassadepersoneel met zijn gezin door het oude centrum van Havana voor een historische tour. Ze zullen onder meer de kathedraal in de Cubaanse hoofdstad bezoeken.

  • Reuters
    De aankomst in Havana
  • Reuters
    Obama en zijn gezin in het oude centrum van Havana
  • Reuters
    De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken ontvangt Obama op het vliegveld van Havana

De Amerikaanse president werd op het vliegveld alleen ontvangen door de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse ambassadeur. Morgen praat de president met president Castro en dinsdag spreekt hij dissidenten van diens regime.

Sommige Amerikanen vinden dat president Raúl Castro hun president had moeten begroeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl