Eddie Izzard na zijn laatste marathon

De Britse cabaretier Eddie Izzard (54) heeft 27 marathons in 27 dagen gelopen voor het goede doel. Met zijn inspanning haalde de komiek meer dan een miljoen pond op voor de stichting Sport Relief. "Dit was het zwaarste wat ik ooit heb gedaan", zei hij na zijn laatste kilometers.

Izzard, die tijdens optredens vaak vrouwenkleding, rode nagellak en make-up draagt, liep vandaag twee marathons om zijn doel te halen. De cabaretier moest op de vijfde dag van zijn actie rust nemen omdat hij erg vermoeid was.

De cabaretier liep in totaal zo'n 1137 kilometer door Zuid-Afrika. Nadat hij zijn laatste marathon had afgelegd, bedankte Izzard de mensen die hem financieel hadden gesteund. "Ga dit zelf alsjeblieft nooit doen", voegde hij daaraan toe.

Izzard eindigde zijn serie marathons in Johannesburg, onder een beeld van Nelson Mandela. De 27 dagen die de cabaretier uittrok voor zijn actie zijn een verwijzing naar de 27 jaar die Mandela in de gevangenis doorbracht voordat hij werd gekozen als president.

In 2012 deed Izzard een soortgelijke poging om geld op te halen voor Sport Relief. Destijds stopte hij na een aantal dagen vanwege gezondheidsredenen.

STER reclame