1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Cocu: Champions League is geen excuus

Volgens PSV-trainer Phillip Cocu gaf zijn ploeg de wedstrijd tegen Ajax (0-2) in de eerste twee minuten weg door de snelle goal van Arek Milik toe te staan. "Dat mag nooit gebeuren in een topwedstrijd", aldus Cocu. "Ajax kwam om te counteren, om ons het spel te laten maken. We geven het makkelijk weg en maken het onszelf daarmee moeilijk."

"In het restant van de eerste helft haalden we toch een behoorlijk niveau", vervolgde Cocu. "Dan moet je een goal maken en dat gebeurde niet. In de tweede helft werden we heel slordig. We waren niet solide genoeg. Na de 2-0 van El Ghazi zag je de energie weglopen."

  • Cocu: Champions League geen excuus
  • Bruma: dit is een flinke tik

Cocu zag dat sommige spelers na de zware Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid, met verlenging en strafschoppen, niet hun niveau haalden. Zo haalde hij Davy Pröpper en Andrés Guardado naar de kant. "Ik wil de Champions League niet gebruiken als excuus, maar voor sommige spelers was het misschien te veel gevraagd."

Met twee punten achterstand op Ajax en zes wedstrijden te gaan heeft regerend kampioen PSV de titelkansen niet meer in eigen hand. "We wilden Ajax op vier punten zetten en staan nu tweede. Dat is een klap", aldus Cocu. Daar sloot Jeffrey Bruma zich bij aan: "We geven de hoop niet op, maar dit is een flinke tik."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl