1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Ajax ruikt de titel: dit mogen we niet meer weggeven

"Dit mogen we niet meer weggeven." Ajax-aanvoerder Davy Klaassen ziet zichzelf al lopen met de kampioensschaal na de 2-0 overwinning bij PSV. De Amsterdammers staan met nog zes duels te gaan twee punten voor op de Eindhovenaren.

Ook Frank de Boer was dolblij met de winst, maar liet dat - zoals wel vaker- wat minder merken. "Ik wilde hier in ieder geval niet verliezen. Dan is winnen natuurlijk helemaal lekker", zei De Boer.

  • De Boer zag PSV moedeloos worden van Ajax
  • Klaassen: dit mogen we niet meer weggeven

De trainer van Ajax had de nodige kritiek op zijn spelers. "We stonden in de eerste helft niet compact. Niet zoals het moest. Voorbeeldje: Bazoer stond rechtshalf, maar dook steeds als linkshalf op. Dan moeten anderen uit hun positie lopen."

Maar er konden ook complimentjes vanaf. "Die eerste goal. Een fantastische pass van Veltman en daarna fantastisch ingekopt door Milik. Maar daarna werden we minder."

Klaassen vatte de wedstrijd kernachtig samen: "Wij kregen de beste kansen, zij de meeste kansen." De Boer: "Na rust stonden we wel compact en werd PSV moedeloos van ons. We hebben terecht gewonnen. Ik ben heel trots."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl