Britt Eerland in actie tijdens de WK voor landenteams
NOS Sport

Primeur Eerland en Tromer met nationale tafeltennistitel

Tafeltennisster Britt Eerland heeft voor het eerst in haar loopbaan de Nederlandse titel in de wacht gesleept. In Zwolle won ze in de finale met 4-2 van Ana Gogorita, met de gamestanden 11-7, 11-7, 11-7, 9-11, 10-12 en 11-7.

De 22-jarige Eerland had de finale bereikt door met 4-1 te winnen van Yana Timina. Gogorita hoefde in haar halve finale niet in actie te komen, omdat haar opponente, titelverdedigster Li Jie, zich afmeldde met nekklachten.

Bij de mannen was het Laurens Tromer die voor het eerst in zijn de nationale titel veroverde. Tromer, vorig jaar verliezend finalist tegen Ewout Oostwouder, was in de finale te sterk voor Michel de Boer, twee weken geleden op de WK teams in Maleisië nog zijn coach: 11-7, 8-11, 11-4, 11-7, 11-4.

De Boer had in de halve finales verrast met een afgetekende 4-0 overwinning op de uittredend kampioen. Tromer had in de halve eindstrijd met een ex-ploeggenoot afgerekend. Barry Weijers sputterde na een 3-0 achterstand nog wel tegen, maar werd in zes games aan de kant gezet.

Eerland pakt titel bij afwezigheid Li Jie

Dubbelspel

Eerder op de dag legden Tanja Halle en Yana Timina beslag op de dubbeltitel bij de vrouwen. Bij de mannen ging de dubbeltitel naar Barry Wijers en Martin Khatchanov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl