NOS Voetbal

Stevens: ik had geen andere keuze dan stoppen

Stevens: je hebt maar één hart

"Je hebt tien vingers, maar je hebt maar één hart. Een vinger kun je wel missen, maar dat hart niet." Het is de heldere en pijnlijke conclusie van Huub Stevens, toptrainer in ruste.

In oktober zette Stevens zijn brede schouders onder de degradatiestrijd van Hoffenheim, zijn zesde club in de Bundesliga. Nog geen drie maanden later dwongen hartritmestoornissen hem tot een definitief afscheid van het voetbal.

Verrassing

Voor de buitenwacht kwam het besluit als een verrassing, maar Stevens had al langer problemen. "Zeven, acht maanden geleden werd het voor het eerst geconstateerd. Daarna pas weer in januari. Maar ik had dagen dat ik om negen uur in bed lag", vertelt de 62-jarige Stevens.

"Ik vind dat ik geen andere keus had, dan er helemaal mee te stoppen. Ik wil het risico niet nemen dat ik te lang doorga." Vijftig jaar voetbal. En dan? "Natuurlijk mis ik het voetbal, maar dat is heel normaal."

Stevens: PSV is verder dan Ajax

Vanmiddag kijkt Stevens met veel interesse naar de topper tussen PSV en Ajax. Hij speelde maar liefst elf jaar voor PSV, werd drie keer landskampioen, won de UEFA Cup in 1978 en was één seizoen de trainer in Eindhoven. Hij verwacht dat PSV een goede kans maakt tegen directe concurrent Ajax.

"Ik geniet van PSV, ook als ik de wedstrijd tegen Atlético zie. Tactisch was het erg sterk. Ik denk ook dat ze verder zijn dan Ajax. Met name in het verdedigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl