ANP
NOS Sport

Verstappen woedend na mislukte race

Woedend is ie, Max Verstappen, dat de openingsrace van het Formule 1-seizoen is uitgedraaid op een sof. "Ja, ik heb er de pest over in", zegt de 18-jarige Limburger met het nodige chagrijn op z'n gezicht tegen Ziggo Sport.

Lange tijd leek hij op weg naar een mooie klassering in Melbourne, maar Verstappen verspeelde de vierde positie tijdens een pitstop waarbij het nodige misging. "Ik zei het toch", klonk Verstappen toen al verwijtend over de boordradio.

Gevolgd door de nodige piepjes, die erop duidden dat de regie zijn handen vol had aan de censuur van zijn gevloek. Na afloop verklaart Verstappen zijn frustratie. "Alles ging mis. Zo lagen de banden niet eens klaar. Dan wordt het lastig."

'Ik weet genoeg'

Daarmee was het met de ellende voor Verstappen echter niet gedaan. De coureur wilde in zijn jacht op schadeherstel namelijk langs zijn volgens hem langzamere stalgenoot Carlos Sainz, maar die liet hem niet passeren.

ANP
Max Verstappen lijkt niet tevreden tijdens zijn gesprek met engineer Xevi Pujolar

Verstappen moet na afloop op zijn lippen bijten om de Spanjaard niet publiekelijk de volle laag te geven. "Ik weet genoeg", probeert hij het diplomatiek. "Ik was sneller dan Sainz, al de hele race. De teamleiding heeft tegen hem gezegd dat ik erlangs moest, maar dat heeft hij niet gedaan."

Dat die race vol frustratie tenminste nog een punt voor de strijd om de wereldtitel heeft opgeleverd, kan Verstappen geenszins opfleuren. "Dat ene puntje maakt mij echt geen zak uit", klinkt hij resoluut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl