NOS Voetbal

Bruma: voor deze wedstrijd hoeven wij ons niet op te laden

Bruma: voor deze wedstrijd hoeven wij ons niet op te laden

Afgelopen dinsdagnacht deed hij na de uitschakeling in de Champions League geen oog dicht, maar zondagmiddag begint hij scherp aan de topper tussen PSV en Ajax: Jeffrey Bruma. "Voor zo'n wedstrijd hoeven wij ons niet op te laden."

Een punt, dat is het verschil tussen de koploper en de nummer twee van de eredivisie. Om 16.45 uur komen ze in actie in het Philips-stadion en wordt volgens velen de strijd om de landstitel beslecht. "Wij zijn er klaar voor", zegt de 24-jarige verdediger van PSV, die in februari zijn contract nog met een jaar verlengde.

"De ploeg die het meest gefocust is, de langste adem heeft en de minste fouten maakt, gaat winnen", meent Bruma. "En hopelijk is dat PSV."

Jeffrey Bruma viert het bereiken van de tweede ronde in de Champions League

Wat betreft die langste adem hebben de Eindhovenaren ogenschijnlijk een achterstand. De ploeg van Phillip Cocu werd dinsdagavond uitgeschakeld in de Champions League door Atlético Madrid, na een slopende verlenging en een penaltyreeks. "Dat was heel zuur en de emotie overheerste die nacht. Maar we hebben Madrid achter ons gelaten, hoe pijnlijk ook."

Champions League als doel

De ploeg die kampioen wordt, zal volgend seizoen weer in het Europese elitetoernooi spelen. "En daar draait het kampioenschap om, daar doe je het voor. De Champions League is de manier om het team en jezelf naar een hoger niveau te tillen", zegt Bruma. "Of, om zelfs het hoogste niveau aan te tikken."

Ajax-spits Arek Milik is vanmiddag de directe tegenstander van Bruma. "Ik ken hem nog van voorgaande jaren natuurlijk, maar ik heb hem nog niet bestudeerd", zegt Bruma vrijdagmiddag. "Maar dat zal zaterdag wel komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl