NOS Voetbal

Bazoer hoopt op fluitconcerten: alleen maar lekker

Bazoer hoopt op uitfluiters: alleen maar lekker

Voor Ajacied Riechedly Bazoer wordt het zondagmiddag een weerzien met zijn oude vrienden en trainers in het Philips-stadion. Het supertalent, dat in 2012 door Ajax werd overgenomen van PSV, zal om 16.45 uur (wanneer het beginsignaal klinkt voor het titelgevecht) echter weinig mededogen hebben met zijn oude club. "Ik heb maar een doel en dat is drie punten."

De laatste keer dat de 19-jarige Bazoer bij zijn oude werkgever op bezoek ging, resulteerde dat in striemende fluitconcerten van de PSV-aanhang en werd er zelfs een telefoon naar zijn hoofd gesmeten. Menig voetballer zou er gefrustreerd van raken, Bazoer niet. "Het motiveert mij alleen maar. Als ze je uitfluiten betekent dat dat ze je goed vinden", zegt hij zelfverzekerd.

Riechedly Bazoer in actie tegen Feyenoord

Bang voor nieuwe provocaties vanuit de PSV-aanhang is Bazoer dan ook niet. "Misschien gebeurt het zondag weer, maar ik geef er niets om. Ik ga er beter van voetballen, ik vind het alleen maar lekker", waarschuwt hij de aanhang van de tegenstander. "Ik wil gewoon drie punten meenemen naar Amsterdam zodat iedereen blij is."

De topper tussen koploper PSV en Ajax, dat met een punt achterstand tweede staat, is volgens velen beslissend voor het kampioenschap. "We weten dat PSV een goed team heeft", zegt Bazoer. "Ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling en daar hebben we op getraind. Dat ging best aardig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl