Jaroslav Navratil zette Heracles op 0-1
    Jaroslav Navratil (l) viert de 0-1 met Joey Pelupessy
    Robin Gosens (l) in duel met Stefano Marzo
    De fans blijven Foppe de Haan steunen

Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen bij sc Heerenveen. Een doelpunt van Jaroslav Navratil, na ruim een half uur, volstond voor de winst in het duel dat verder weinig glans had.

Het duel tegen Heracles gold vooraf als een sleutelduel voor de Friezen. Bij winst zou Heerenveen nog mee kunnen doen om de plaatsen die recht geven op de play-offs om Europees voetbal. Bij een nederlaag zou het die kans wel zo'n beetje hebben verspeeld en dus wist Heerenveen wat het te doen stond.

Hoe duidelijk de noodzaak om te winnen ook was, de wil om te winnen leek in de eerste helft nauwelijks aanwezig bij de thuisploeg. Het was aftasten wat Heerenveen deed, maar ook Heracles leek vooral te proberen om tegendoelpunten te voorkomen. Er viel dan ook weinig te beleven voor de doelen.

1-0 na prachtige steekpass

Toen Heerenveen wat meer van de eigen helft kwam, was het Heracles dat op 0-1 kwam. Na laconiek uitverdedigen van Caner Cavlan, kreeg Iliass Bel Hassani de bal. Met een prachtige steekpass tussen drie verdedigers door zette hij Navratil vrij door Erwin Mulder. De doelman zag de bal tussen zijn benen door in het doel verdwijnen.

Heerenveen leek door die tegentreffer wakker geschud. Nog voor rust had Sam Larsson de 1-1 op de schoen, maar hij stuitte op doelman Bram Castro. De scrimmage die daarna ontstond eindigde naast de goal van Castro, achter de achterlijn.

In de tweede helft moest Heerenveen meer laten zien om niet met een fluitconcert van het veld te stappen. Het offensief kwam pas vlak voor tijd van de grond. Steeds was Larsson het eindstation, maar even zo vaak lag Castro een Fries doelpunt in de weg.