Een chauffeur en een bus van Arriva in Zutphen
NOS Nieuws

Arriva wil af van contant geld in bus na overvallen

Als het aan Arriva ligt, is betalen met contant geld in de bus binnenkort verleden tijd. Het bedrijf zegt in een reactie op recente overvallen in Brabant dat het er zo snel mogelijk vanaf wil, meldt Omroep Brabant.

In de provincie Noord-Brabant zijn in een week tijd drie buschauffeurs overvallen. In Tilburg en Den Bosch moesten twee bestuurders gisteravond geld afgeven toen ze met een mes werden bedreigd. Vorige week donderdag was ook al een chauffeur de dupe in Tilburg. Twee overvallers gingen er met een lade van een kassa vandoor nadat ze de chauffeur hadden bedreigd met een mes.

"Wij gaan ons hard maken om zo snel mogelijk al het cash uit onze bussen te halen zodat het zinloos is om een bus te overvallen", aldus Anne Hettinga van Arriva Nederland. De vervoerder wil zo snel mogelijk met chauffeurs, opdrachtgevers en consumentenorganisaties praten.

Arriva wil dat alle reizigers alleen nog met een OV-chipkaart of via een andere nieuwe betaalmethode afrekenen. Daarom worden er nu al verschillende experimenten gedaan met allerlei betaalmethoden, zoals in de Achterhoek. Daar kunnen reizigers over anderhalve week met de pinpas een kaartje kopen bij een automaat in de bus.

Ook het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf in Amsterdam en vervoerder Connexxion willen af van betalen met contant geld in de bus en tram.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl