NOS Sport

Bromell blijft Powell voor op 60 meter

Trayvon Bromell heeft op de WK indoor de gouden medaille op de 60 meter voor zich opgeëist. De 20-jarige Amerikaan bleef favoriet Asafa Powell voor. De Jamaicaan was zowel in de series als in de halve finales het rapst met 6,44, de vijfde tijd ooit gelopen.

Zoals wel vaker kon hij die vorm in de finale net niet reproduceren. Met een tijd van 6,50 bleef hij 0,03 achter op de winnaar. De Barbadiaan Ramon Gittens legde beslag op de bronzen plak.

Bromell deed vorige zomer al van zich spreken door WK-brons te pakken op de 100 meter. Powell veroverde nog nooit een individuele wereld- of olympische titel.

"Ik ben rustig gebleven, heb het beste tot het laatst bewaard", vertelde Bromell na afloop. "Het was nu of nooit, maar toen ik het wist was ik zelf geschokt."

Kogelstoter Walsh verovert wereldtitel in Portland

Walsh wereldkampioen kogelstoten

De Nieuw-Zeelander Thomas Walsh veroverde in Portland goud bij het kogelstoten. De 24-jarige Walsh was met een afstand van 21,78 meter een klasse apart.

De nummer twee, de Roemeen Andrei Gaga, stootte bijna een meter minder: 20,89 meter.

Walsh moest na de eerste ronde nog de verrassende Roemeen voor zich dulden, maar met z'n tweede beurt nam de nummer drie van de laatste WK de leiding. In de slotronde stootte hij vervolgens verder dan hij ooit had gedaan.

Ashton Eaton leidt op zevenkamp

Op de zevenkamp leidt de Amerikaan Ashton Eaton. De titelverdediger heeft na vier onderdelen een kleine voorsprong op Kurt Felix uit Grenada.

Eaton behaalde bij de 60 meter, verspringen, kogelstoten en hoogspringen in totaal 3.564 punten. Felix staat op 3.501. Nummer drie Oleksij Kasjanov uit Oekraïne staat als nummer drie op gepaste afstand met 3.420 punten.

Eaton wilde in Portland een aanval doen op zijn eigen indoorwereldrecord, dat sinds 2012 op 6.645 punten staan. Om daar aan te komen moet de Amerikaan op de resterende onderdelen boven zichzelf uitstijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl