NOS Sport

Goud voor meerkampster Theisen-Eaton na sterke 800 meter

Goud voor meerkampster Theisen-Eaton na sterke 800 meter

Brianne Theisen-Eaton is bij de WK atletiek wereldkampioene op de vijfkamp geworden. De Canadese is de opvolgster van Nadine Broersen, die er in Portland vanwege een blessure niet bij is.

Theisen-Eaton was de favoriete voor het goud, maar werd flink op de huid gezeten door Anastasija Mochnjoek. De relatief onbekende Oekraïense had op de eerste vier onderdelen haar persoonlijk record verbeterd en mocht op de 800 meter liefst elf seconden verliezen.

De echtgenote van de Amerikaanse meerkampkampioen Ashton Eaton ging er echter als een speer vandoor en werd daarbij geholpen door de Amerikaanse Barbara Nwaba. Bij de finish bedroeg het verschil meer dan dertien seconden.

Ali snelt naar de wereldtitel op de 60 meter horden

Nia Ali prolongeert hordengoud

Nia Ali prolongeerde haar in 2014 behaalde wereldtitel op de 60 meter horden. De Amerikaanse bleef in een spannende race haar landgenote Brianna Rollins net voor: 7,81 om 7,82.

De Amerikaanse ploeg had vast op goud, zilver en brons gerekend. Die vlieger ging echter niet op. Kendra Harrison, de snelste in de series, tikte in de finale direct de eerste horde hard aan en was in een klap kansloos. De Britse Tiffany Porter profiteerde en pakte brons.

Goud voor Amerikaanse Reese bij verspringen

Verspringster Brittney Reese veroverde, na 2010, voor de tweede keer goud op de WK indoor. De olympisch kampioen in 2012 ging pas met haar laatste sprong (7,22 meter) Ivana Spanovic uit Servië (7,07 meter) voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl