NOS NieuwsAangepast

62 doden bij vliegtuigongeluk in Rusland

In de Zuid-Russische stad Rostov aan de Don is een Boeing 737 van Flydubai neergestort. Alle inzittenden, 55 passagiers en 7 bemanningsleden, zijn daarbij om het leven gekomen. De meeste passagiers waren Russen.

  • Hollandse hoogte / ap
    Een brandweerman op de plek van het ongeluk in Rusland

Het vliegtuig stortte vlak voor de landingsbaan neer in stormachtig weer. Onmiddellijk brak brand uit. Op gps-beelden van de vlucht is te zien dat het vliegtuig bij een tweede landingspoging neerstortte, zo'n 75 meter naast de baan. Tussen de eerste en tweede landingspoging zou twee uur zijn verstreken.

Volgens het persbureau Tass waren er tijdens de landing windstoten van 14 tot 22 meter per seconde en regende het licht. Volgens de Russische luchtvaartautoriteiten is er ofwel een fout gemaakt door de piloten, mogelijk in verband met het weer, of er was een technisch mankement. Er is nadrukkelijk gemeld dat een aanslag wordt uitgesloten.

Dit ongeluk is het eerste voor de prijsvechter FlyDubai. De maatschappij werd in 2008 opgericht door de overheid in Dubai. Onder de slachtoffers zijn vier kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl