Myra Koomen RTV Oost

Oud-wethouder Myra Koomen (CDA) van Enschede eist in een kort geding voor de rechtbank in Almelo 15.000 euro schadevergoeding van RTV Oost. Vanwege negatieve berichtgeving zou ze niet meer aan het werk komen.

De artikelen komen uit de periode van 11 oktober 2013 tot 9 december 2014 en zijn nog steeds te vinden in het online archief van RTV Oost en via zoekmachines als Google. Koomen zegt daardoor geen schijn van kans te maken bij sollicitaties. Ze dreigt in de bijstand terecht te komen.   

Echtscheiding

De omroep schreef in 2013 dat Koomen intimiderende e-mails heeft gestuurd naar de vrouw van een zakenman met wie ze wilde trouwen. Dat gebeurde nadat ze in grote financiële problemen was gekomen door de aankoop van een landgoed net buiten Enschede. Ze wilde er samen met de zakenman gaan wonen en was op dat moment wethouder Werk en Inkomen. Ze bemoeide zich met de echtscheiding van de zakenman door meerdere mails te sturen naar zijn vrouw. Ze dreigde haar positie als wethouder te misbruiken.

Na haar aftreden als wethouder in Enschede is Koomen aan de slag gegaan bij Connexxion. Volgens Koomen moest ze daar vertrekken vanwege de publicaties van RTV Oost. Daarna is het volgens haar onmogelijk geworden om een nieuwe vergelijkbare baan te vinden. 

Raad voor Journalistiek

RTV Oost is niet van plan de publicaties te verwijderen. Het publiek heeft volgens de omroep recht op een volledig archief. De omroep ziet zich gesterkt door een eerdere uitspraak van de Raad voor Journalistiek. Die vindt dat RTV Oost zorgvuldig gehandeld heeft bij het laatste artikel over haar. De overige artikelen zijn verjaard, dus daar doet de Raad geen uitspraak over.

De partijen hebben twee weken de tijd om er met elkaar uit te komen. Lukt dat niet dan doet de rechter uitspraak.   

STER reclame