Sébastien Haller scoorde twee keer in de eerste helft

FC Utrecht steviger op de vijfde plaats

FC Utrecht heeft thuis een nipte zege geboekt op Excelsior. De nummer vijf van de eredivisie versloeg de nummer zestien in de Galgenwaard met 2-1.

In de alleraardigste eerste helft begon FC Utrecht sterk, maar het was Excelsior dat op voorsprong kwam, nota bene dankzij voormalig FC Utrecht-speler Rick Kruys. De 31-jarige middenvelder, die na dit seizoen stopt en jeugdtrainer wordt bij Utrecht, kreeg de bal met een gelukje voor de voeten en schoot via Ramon Leeuwin binnen.

Sébastien Haller zet met een strafschop FC Utrecht op vorsprong
    Daan Bovenberg in duel met Willem Janssen
    Rick Kruys heeft Excelsior op voorsprong gezet: 0-1
    Onmacht en ongeloof bij Excelsior trainer Alfons Groenendijk

Excelsior nam brutaal de touwtjes in handen en Luigi Bruins en Stanley Elbers misten kort daarna kansen op een tweede treffer. Ondanks het Rotterdamse veldoverwicht ging Utrecht rusten met een voorsprong en die had het te danken aan Sébastien Haller.

Eerst benutte de Fransman de penalty die werd toegekend na hands van Jurgen Matthei en op slag van rust troefde hij met een kopbal de verkeerd timende doelman Tom Muyters af in de lucht.

De tweede helft had minder om het lijf, al kregen beide ploegen wel kansen. Zo kon Muyters ternauwernood een schot van Haller keren en kreeg Daan Bovenberg aan de andere kant net zijn voet niet tegen de bal. De uithaal van Tom van Weert, kort voor tijd, was behalve hard ook doelgericht, maar kwam terug van de rug van een verdediger.