Jean Paul Gebben Omroep Gelderland

De burgemeester van Renkum had piketdienst tijdens een uit de hand gelopen stapavond. Dat bevestigt een gemeentewoordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

Gisteren werd bekend dat burgemeester Jean Paul Gebben in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari aangeschoten op de Korenmarkt in Arnhem liep. Hij was op stap met zijn zoon en een paar van diens vrienden. Midden in de nacht is de VVD-burgemeester gevallen op straat. Een politieman heeft hem daarna in een taxi gezet die hem naar huis heeft gebracht. De burgemeester zegt dat de alcohol verkeerd viel omdat hij wat grieperig was.

Openbare orde en veiligheid

Die bewuste avond had Gebben piketdienst waarbij hij verantwoordelijk was voor de openbare orde en veiligheid. Wanneer er een ramp in zijn gemeente zou zijn, had hij meteen moeten kunnen ingrijpen.

Volgens de gemeentewoordvoerder was Gebben vergeten dat hij deze dienst had. "Een van de wethouders zou dat weekend oproepdienst hebben. Deze werd echter ziek. Daarom hebben we het rooster aangepast." Of een burgemeester tijdens zo'n dienst mag drinken, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Daarvoor moet ik eerst naar ons protocol kijken."

STER reclame