Pro Shots

PSV is goed uit het meeslepende Champions League-gevecht met Atlético Madrid gekomen, ook al werd dat duel verloren. "Er lopen weer frisse koppies rond", zei trainer Phillip Cocu in aanloop naar de volgende topper, zondag thuis tegen Ajax.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, staan de Eindhovenaren in de titelrace met de Amsterdammers een punt voor. Cocu: "Zondag is niet alles beslissend. Als we weten te winnen, zouden we een wat ruimere voorsprong hebben. Maar ook dan kan er van alles gebeuren."

Ik verwacht geen schaakspel. Duels met Ajax gaan altijd redelijk op en neer. Details zullen het verschil maken.

Phillip Cocu

PSV trainde vrijdag voor het eerst na het duel met Atlético. Woensdag kregen de spelers vrij en donderdag hadden ze al een rustdag. Jetro Willems lijkt op tijd hersteld te zijn van een liesblessure die hij in Madrid opliep.

Stijf

Vindt Cocu het nou een nadeel dat PSV deze week Europees moest spelen en Ajax meer rust had? "Als je te lang op de bank ligt, dan word je ook stijf", reageerde de trainer.

Cocu ziet weer frisse koppies bij PSV

Het gaat zondag een boeiend gevecht worden in Eindhoven. "Maar ik verwacht geen schaakspel", laat Cocu weten. "Duels met Ajax gaan altijd redelijk op en neer. Details zullen het verschil maken."

"Alles staat in het teken van de titel. Het maximale wordt geëist en we moeten weer boven onszelf uitstijgen. Ajax speelt wat compacter dan voorheen en ze hebben drie middenvelders die allemaal een goal kunnen maken."

Gedrag supporters

Cocu sprak ook over het gedrag van PSV-supporters voorafgaand aan de wedstrijd tegen Atlético. Fans gooiden in het centrum van de Spaanse hoofdstad muntjes naar bedelende zigeunervrouwen.

"Dit gedrag past niet bij de club. Het is heel erg jammer dat zoiets gebeurt", aldus Cocu, die bij herhaling benadrukte dat het ging om slechts enkele supporters van de club die zich hebben misdragen.

STER reclame