Curatoren willen volgende week liquidatieverkoop V&D

ANP

De curatoren van V&D willen vanaf 23 maart een laatste uitverkoop organiseren van de warenhuisketen. Dat blijkt uit een brief van de curatoren aan een deel van de leveranciers van het bedrijf, die de NOS in handen heeft.

De woordvoerder van de curatoren laat weten dat dit een scenario is dat onderzocht wordt, maar dat er nog geen definitieve overeenstemming over is.

Vanaf 23 maart 

Het plan is om alle winkels voor de liquidatieverkoop vanaf 23 maart gefaseerd open te doen, gedurende drie of vier weken. Het zal volgens de woordvoerder van het bedrijf afhangen van afspraken met leveranciers, verhuurders en personeel of dit ook zo gebeurt.

Voor de uitverkoop is volgens de brief al wel een overeenkomst gesloten met een partij die gespecialiseerd is in het leeghalen van winkels, Gordon Brothers Europe. Dit bedrijf zou eerder betrokken zijn geweest bij het sluiten van Maison de Bonnetterie.

Leveranciers die het eigendomsrecht nog hadden bedongen over hun spullen kunnen nu kiezen of ze wel of niet in zee gaan met deze partij. Advocaat Sjoerd Warringa, die de leveranciers vertegenwoordigt in een rechtszaak tegen het bedrijf zegt in een reactie dat het niet voor alle leveranciers aantrekkelijk zal zijn om mee te werken.

Zo verwacht Warringa niet dat de opbrengst heel hoog zal zijn. Bovendien is het ook niet zeker waar de spullen terechtkomen die overblijven na de liquidatieverkoop: "Sommige merken willen vermijden dat ze zomaar ergens verkocht worden." Ze willen bijvoorbeeld niet met markten of bepaalde outletwinkels geassocieerd worden.