1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Twitter / Miquel Ramos
NOS Nieuws

Spaans OM start onderzoek naar gedrag PSV-fans

Het Spaanse Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar de vernederingen van bedelaars door PSV-supporters in Madrid dinsdag. Volgens Spaanse media hebben de fans zich mogelijk schuldig gemaakt aan minachting en was hun gedrag "mensonterend". De verdachten kunnen maximaal twee jaar celstraf krijgen.

Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Atlético Madrid zat een groep supporters in de binnenstad van Madrid op een terras. Een aantal fans gooide met muntjes richting bedelaars, die achter het geld aan renden, tot hilariteit van de supporters. Ook verbrandde een van hen een geldbiljet voor de ogen van de bedelaars en liet iemand een vrouw op de grond liggen in ruil voor geld.

PSV reageerde verbolgen op de misdragingen. "Als club willen wij ons hier volledig van distantiëren. Dit zijn niet de normen en waarden die wij uitdragen", zei algemeen directeur Toon Gerbrands in een reactie.

PSV-supporters misdroegen zich niet alleen op het plein bij de bedelaars. Er zijn ook zes supporters opgepakt, nadat zij auto's hadden beschadigd en voorbijgangers hadden lastiggevallen.

Spaanse premier: het zijn barbaren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl