Huis verwoest door Saudisch bombardement AFP

Bij een Saudisch bombardement op een markt in het noorden van Jemen zijn dinsdag niet 65 maar 119 doden gevallen, meldt een VN-woordvoerder in het land.

De luchtaanval was gericht op de stad Mastaba, ten noordwesten van de hoofdstad Sanaa. De markt werd dinsdag getroffen op het drukste moment van de dag. Volgens getuigen zijn er geen militaire doelwitten in de buurt van de markt. Tientallen gewonden werden door medewerkers van Artsen zonder Grenzen behandeld.

Kritiek van VN

Het hoofd van de humanitaire missie van de VN in Jemen zei gisteren dat geen van de strijdende partijen zich bekommert om het lot van de burgerbevolking. De Saudi's, hun bondgenoten en de Houthi-rebellen maken zich volgens de VN schuldig aan het bombarderen en beschieten van bewoond gebied.

Een woordvoerder van de Saudische coalitie zei vandaag dat de militaire operaties in Jemen spoedig worden beëindigd. Hij zei dat de coalitie zich daarna zal toeleggen op maatregelen om het land weer stabiel te maken.

Saudi-Arabië en zijn bondgenoten staan aan de kant van het verdreven regime in Jemen. Eind 2014 namen Houthi-rebellen de macht over in het land. Ze hebben nog altijd de hoofdstad Sanaa in handen.

STER reclame