De burgemeester van Renkum heeft dinsdag in een vertrouwelijk gesprek zijn wethouders ingelicht over een uit de hand gelopen stapavond. Dat melden media in Gelderland. Volgens De Gelderlander was burgemeester Jean Paul Gebben op stap met zijn zoon en een paar van diens vrienden.

De groep vermaakte zich op de Korenmarkt in Arnhem. Midden in de nacht is de VVD-burgemeester gevallen op straat. Een politieman heeft hem daarna in een taxi gezet die hem naar huis heeft gebracht. De burgemeester zegt dat de alcohol verkeerd viel omdat hij wat grieperig was.   

Ophef

De grootste ophef is niet ontstaan door de openbare dronkenschap, maar door een foto waarop de 51-jarige Gebben te zien is met een meisje van 17. Het veroorzaakte op sociale media geruchten dat de burgemeester een voorliefde zou hebben voor 'jonge scharrels'. Het meisje is een vriendin van de zoon van Gebben.

Op de foto lijkt het alsof de twee een intiem moment beleven, maar daar zou geen sprake van zijn. "Vlak voordat ik met de taxi vertrok, heeft ze afscheid van me genomen met drie zoenen op mijn wangen. Dat is het", aldus Gebben in de krant. "Er is geen misdrijf begaan, geen strafbaar feit gepleegd. Ik heb haar niet aangerand, niet gezoend."

Toch vindt de burgemeester dat hij een grote fout heeft begaan. "Als vader, laat staan als burgemeester moet je niet aangeschoten of dronken op de Korenmarkt rondlopen." 

STER reclame