Wikimedia Commons

Duitsland heeft in Turkije zijn ambassade en consulaat tijdelijk gesloten. Ook de Duitse school in Istanbul is uit voorzorg dicht. Volgens de regering in Berlijn hebben de maatregelen te maken met de voortdurende terreurdreiging en de recente aanslagen in Ankara en Istanbul.

De jongste aanslag van zondag in de Turkse hoofdstad is opgeëist door een Koerdische splintergroepering, de TAK. 

De Amerikaanse geheime dienst heeft Duitsland gewaarschuwd dat terroristen nog steeds van plan zijn om aanslagen te plegen. Die informatie zouden de Amerikanen hebben gekregen van de Turkse inlichtingendienst. De dienst houdt Koerdische groeperingen extra in de gaten sinds de recente aanslagen in het land. 

Uit de buurt blijven

Duitsers in Istanbul hebben van het consulaat te horen gekregen dat ze zelfs uit voorzorg niet in de buurt van de vertegenwoordiging moeten komen. Het consulaat ligt vlakbij het Taksimplein in het centrum van de stad, waar regelmatig demonstraties worden gehouden. 

Begin dit jaar kwamen negen Duitse toeristen in het historische hart van de stad om het leven bij een zelfmoordaanslag. IS liet destijds weten achter die aanslag te zitten.  

STER reclame