NOS Nieuws

Politie schiet man dood in De Kwakel

De politie heeft vanmorgen in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel een man neergeschoten. De man is overleden aan zijn verwondingen.

Kort na 05.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een woning aan de Noorddammerweg. Op straat zagen ze daar een man die met een mes op hen af kwam. Een agent heeft op de man geschoten. Die raakte hierbij zodanig gewond dat hij ter plekke is overleden. Reanimatie mocht niet meer baten.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

Eindhoven

Het is het tweede dodelijke incident met een politiekogel binnen een week. Zaterdag schoot de politie in Eindhoven een man neer die zich verzette tegen zijn aanhouding. Hij overleed gisteren.

Het OM in Roermond gaat een agent vervolgen die vorig jaar mei in Susteren een man in zijn benen schoot. Volgens het OM gebruikte de 54-jarige agent onnodig vuurwapengeweld tegen de man, die psychotisch was en niet wist wat hij deed.

De agent ging achter de 30-jarige man aan na een melding dat hij vuurwerk tegen een huis in Susteren had gegooid. Toen hij niet reageerde op een waarschuwingsschot schoot de agent hem in voet en been.

De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl