AFP
NOS Nieuws

Man bekent stelen naaktfoto's beroemdheden

Een Amerikaanse man heeft bekend internetaccounts van filmsterren en andere bekende mensen te hebben gehackt om vervolgens naaktfoto's te stelen. Hij kan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen.

De zaak kwam in 2014 in het nieuws toen bleek dat naaktfoto’s van actrices zoals Jennifer Lawrence op internet stonden. Deze waren afkomstig van de filmrol in iCloud. Alhoewel de man dus toegeeft de accounts te hebben gehackt en foto’s en video’s te hebben gestolen, is er geen sluitend bewijs dat hij ook zorgde voor het lekken of verspreiden van de foto’s en video's.

122 accounts

De man wist door middel van phishing achter gebruikersnamen en wachtwoorden te komen. Dit is een bekende methode, waarbij de hacker zich bijvoorbeeld voordoet als Gmail en in een e-mail zegt dat het nodig is om het wachtwoord opnieuw in te vullen. Als mensen op dat verzoek ingaan en hun gegevens doorgeven weet de hacker dus hoe er moet worden ingelogd.

In totaal lukte het hem om op deze manier bij 50 iCloud-accounts en 72 Gmail-accounts te komen. In de meeste gevallen ging het om accounts van vrouwelijke beroemdheden. De man stal de foto's en filmbeelden tussen november 2012 en september 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl