Pro Shots

PSV is er in de Champions League niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken ten koste van Atlético Madrid. De Spanjaarden deden het in Madrid, na 120 minuten zonder treffers, beter vanaf 11 meter: 8-7.

Luciano Narsingh, die twee minuten voor het einde van de verlenging inviel voor Luuk de Jong, werd de schlemiel van de avond. Hij miste als enige van elf meter.

Radioverslag laatste penalty's Atlético Madrid-PSV

Wie verwacht had dat PSV in Madrid van meet af aan overlopen zou worden in het met 50.000 toeschouwers volgepakte stadion Vicente Calderón, kwam bedrogen uit. PSV trad Atlético kloek en vastberaden tegemoet en deed voor rust amper onder voor de verliezend Champions League-finalist van 2014.

Zoet opnieuw in heldenrol

Doelman Jeroen Zoet, die in het thuisduel (0-0) PSV met een paar fabuleuze saves overeind had gehouden, nam na een kwartier een voorschot op een nieuwe heldenrol toen hij met een knappe reflex Antoine Griezmann van scoren afhield na een voorzet op maat van Koke.

En aan de andere kant greep zijn Sloveense collega Jan Oblak goed in bij een voorzet van rechts van Marco van Ginkel op Jürgen Locadia.

Een kwartier na rust was PSV dicht bij een treffer: na een vlotte counter duwde doelman Jan Oblak een gekruld schot van Locadia tegen de paal. Van Ginkel en Luuk de Jong misten daarna in de rebound. Atlético was wel de bovenliggende partij en ook de Spanjaarden kwamen in scoringspositie.

Zo kon Héctor Moreno met een scherpe tackle invaller Fernando Torres maar net van scoren afhouden. Kort voor het einde van de officiële speeltijd deed Zoet dat ook, met behulp van de paal.

Penalty's

Omdat Zoet opnieuw zijn mannetje stond in de verlenging en Andrés Guardado er kort voor het einde van de verlenging niet in slaagde Oblak te verschalken, moesten penalty's de beslissing brengen.

Van Ginkel, Guardado, Davy Pröpper, Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, Maxime Lestienne en Santiago Arias maakten geen fout. Dat deed Narsingh wel (op de lat), waarna Juanfran stadion Vicente Calderón van vreugde liet ontploffen.

Wedstrijdstatistieken Atlético Madrid - PSV

STER reclame