Grote politieactie in Belgische Vorst na beschieten agenten

Joris van Poppel over de huiszoeking

Bij een huiszoeking door een anti-terreureenheid in de Brusselse gemeente Vorst zijn vanmiddag politiemensen beschoten, mogelijk met een kalasjnikov. Toen ze aanbelden, werden ze direct onder vuur genomen, zegt het federaal parket. Drie agenten raakten gewond. Zeker een verdachte sloeg op de vlucht.

De omgeving van de Driesstraat waar het gebeurde, is door de politie afgesloten. Scholen en crèches in de buurt werden extra bewaakt. Volgens ooggetuigen liggen politiemensen op de daken om de omgeving in de gaten te houden. Op straat staan zwaarbewapende agenten.

  • Joris van Poppel / NOS
    Agenten in de buurt van de plaats van de schietpartij
  • Reuters
    Een gewonde wordt met een ambulance afgevoerd

Volgens de RTBF heeft de politie een huis omsingeld. Binnen zouden twee verdachten zitten. Verslaggevers ter plaatse meldden vanmiddag schoten van kalasjnikovs. Boven de wijk hangt een helikopter. De belegering van het huis is al uren aan de gang.

De huiszoeking vond plaats naar aanleiding van de terreuraanslagen in november in Parijs, zo bevestigt het federaal parket. Ook Franse agenten zijn betrokken bij de actie in Vorst, bevestigt minister Jan Jambon.

  • AFP
    Twee agenten lopen door Vorst na de schietpartij
  • AFP
    Belgische agenten na de schietpartij in Brussel
  • AFP
    Een politieman geeft instructies na de schietpartij
  • AFP
    Agenten na de schietpartij in de Brusselse deelgemeente Vorst

De hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, is nog altijd voortvluchtig. Hij zat een tijd in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Volgens de Franse politie is Abdeslam niet het doelwit van de actie in Vorst, meldt het Franse persbureau AFP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl