ANP
NOS Nieuws

Anderhalf jaar cel geëist tegen chauffeur monstertruck

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van anderhalf jaar tegen Mario D., de chauffeur van de monstertruck die in Haaksbergen het publiek inreed. Volgens het OM had D. zijn stunt, waarbij hij over sloopauto's reed, nooit in de richting van het publiek mogen uitvoeren. Daarnaast was de parkeerplaats veel te klein voor zo'n stunt.

Het OM eist verder dat hij 10 jaar lang niet meer als stuntman in actie komt.

Bij het ongeluk in september 2014 kwamen drie toeschouwers om het leven en raakten 28 mensen gewond. Mario D. zei vanochtend in de rechtbank in Almelo dat hij niets aan het ongeluk kon doen. Ook gisteren herhaalde hij dat het gas bleef hangen.

Niet nagedacht over risico's

Volgens de officier van justitie had D., ook als het gas inderdaad is blijven hangen, vooraf moeten nadenken over het risico daarvan. Ook had de chauffeur direct moeten remmen nadat hij over de sloopauto's was gereden. In plaats daarvan gaf de chauffeur gas bij.

Daarnaast had D. volgens het OM veel meer ruimte moeten nemen voor zijn manoeuvre. Het publiek stond nu veel te dicht op de stunt, zei de officier.

Lidwien Gevers bij de rechtbank in Almelo

Voorwaardelijke boete

De organisatie van het evenement, Stichting Sterevenementen, heeft aanmerkelijk onvoorzichtig gehandeld, zegt het OM. Zo had die moeten informeren naar de stunt. De gemeente was ook niet goed op de hoogte gebracht.

De officier eist een voorwaardelijke boete van 25.000 euro.

Stichting Sterevenementen is al eerder gestopt met het organiseren van evenementen. Er is naar eigen zeggen niemand meer die de organisator vertrouwt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl