NOS Nieuws Economie Tech

'Nederlandse mobiele netwerken zijn heel goed'

AFP

Nederlanders met een smartphone kunnen tevreden zijn. De vier mobiele netwerken - KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile - doen het volgens een test van onderzoeksbureau P3 heel goed. Dat geldt zowel voor bellen als voor dataverbruik.

T-Mobile doet het volgens de test het best, maar de verschillen met andere providers zijn klein. Zo kan een YouTube-video bij alle vier de providers bijna altijd probleemloos worden afgespeeld. Bij het afspelen in hoge resolutie liggen de cijfers iets lager.

Onderzoeker P3 reed de afgelopen twee maanden met auto’s door Nederland om met in totaal acht Samsung Galaxy S5-toestellen testen uit te voeren. Er wordt onder meer getest in Amsterdam en Utrecht, maar ook daarbuiten.

Ook goed buiten Randstad

De providers blijken het niet alleen in de Randstad goed te doen, maar in heel Nederland. Dit geldt zowel voor bellen als voor mobiele data.

"De testresultaten laten zien dat de Nederlandse providers beter zijn dan andere Europese netwerken op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en prestaties", stelt P3.

P3 is een bureau dat regelmatig testen uitvoert in landen als Duitsland, Amerika, Groot-Brittannië en Spanje.

De rapportcijfers van P3

Provider Score
T-Mobile 9,7
KPN 9,4
Vodafone 9,2
Tele2 9,0

STER reclame