Nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck bij een herdenking in september vorig jaar ANP

Slachtoffers Haaksbergen doen verhaal: de toekomst is verpest

tijd van publicatie

"Alles is kapot", zei een jonge man bij de rechtszaak tegen Mario D., de chauffeur van de monstertruck die in 2014 het publiek inreed in Haaksbergen. Hij raakte ernstig gewond bij het ongeluk. Net als acht anderen die aanwezig waren bij het incident, vertelde hij vanmiddag zijn verhaal voor de rechter.

Bij het ongeluk met de monstertruck in september 2014 kwamen een bejaarde vrouw, een man en een kind om het leven. Ook raakten 28 mensen gewond toen de monstertruck inreed op de toeschouwers die stonden te kijken op het plein in Haaksbergen, Overijssel.

Bij de zitting kwamen vanochtend eerst chauffeur Mario D. en de directeur van Stichting Sterevenementen, die de stuntshow organiseerde, aan het woord. Daarna luisterde het publiek in de rechtszaal geëmotioneerd naar de verklaringen van nabestaanden en slachtoffers.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Dus er is genoeg gebeurd'

Ook het verhaal van de jonge man leidde tot emoties op de publieke tribune. De man raakte zijn tong kwijt bij het ongeluk. Hij sprak moeilijk, maar wist niettemin te vertellen dat zijn leven een nare wending heeft genomen.

De man lag na het ongeluk vijf weken in het ziekenhuis en kan nog steeds geen vast voedsel eten. "Huisje, boompje, beestje zit er voor mij niet meer in", zei hij. De twee verdachten, Mario D. en de directeur van de stichting die de stuntshow organiseerde, luisterden met gebogen hoofden naar het verhaal.

Bij andere verklaringen wist de monstertruckchauffeur zich moeilijk houding te geven, zoals bij die van een man die zwaar gewond raakte bij het ongeluk. Zijn verklaring werd voorgelezen door een medewerker van de rechtbank.

De man lag na het incident lang in een revalidatiecentrum. Hij kon zichzelf niet wassen of aankleden en had overal hulp bij nodig. Na het ongeluk is hij niet meer uit geweest, omdat hij erg snel vermoeid is.

De man is bang dat hij nooit kinderen zal krijgen: sinds het ongeluk heeft hij een erectiestoornis. "Mario D. heeft niet alleen anderhalf jaar van mijn leven verpest", schreef hij in zijn verklaring, "ook mijn toekomst is verkloot".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bestuurder monstertruck: het gas bleef hangen

Op de publieke tribune werd gehuild toen de vader van de overleden Tim het woord nam. Zijn zoontje was 5 toen hij stierf aan de verwondingen die hij opliep bij het ongeluk met de monstertruck.

De vader vertelde dat zijn leven - en dat van zijn echtgenote - sterk veranderd is. "Wij hebben onlangs een tweeling gekregen", vertelde de man. "We waren altijd bang om dit te vertellen, omdat we niet wisten wat mensen ervan zouden vinden. Maar deze kinderen waren misschien wel nooit geboren als Tim nog had geleefd."

STER Reclame