Forensische experts doen onderzoek op de plek van de aanslag AFP

De Turkse politie heeft vier mensen opgepakt in verband met de aanslag van gisteren in Ankara. Dat meldt het persbureau Anadolu op basis van bronnen binnen de Turkse veiligheidsdiensten. 

De vier werden volgens het persbureau opgepakt in de stad Sanliurfa, niet ver van de grens met Syrië. De veiligheidsdiensten zouden erachter zijn gekomen dat de auto die bij de aanslag werd gebruikt daar was gekocht.

PKK

De auto ontplofte gisteravond op een druk verkeersknooppunt in de Turkse hoofdstad. Zeker 37 mensen kwamen om het leven en zo'n 125 mensen raakten gewond.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog door niemand opgeëist, maar bronnen binnen de regering zeggen dat hij werd gepleegd door twee zelfmoordterroristen met banden met de Koerdische PKK. Het zou gaan om een man en een vrouw.

Bombardementen

Inmiddels heeft Turkije de strijd tegen de PKK opgevoerd. Vanochtend voerden Turkse gevechtsvliegtuigen bombardementen uit op PKK-doelen in Noord-Irak. En bij invallen in meerdere Turkse steden arresteerde de politie vanochtend in totaal 53 Koerdische militanten, meldt Anadolu.

STER reclame