Rafael Nadal
NOS Sport

Nadal klaagt loslippige Franse oud-minister aan

Rafael Nadal is helemaal klaar met de (voortdurende) verdachtmakingen van dopinggebruik aan zijn adres. Daarom sleept de Spanjaard de Franse oud-minister Roselyne Bachelot voor de rechter na boude uitspraken van haar over de tennisser.

Bachelot vertelde vorige week in een Frans televisieprogramma dat in de tennissport positieve dopingtests en bijbehorende sancties niet altijd openbaar worden gemaakt.

"De bekende Rafael Nadal had een blessure die hem zeven maanden langs de kant hield. Ik weet vrijwel zeker dat hij afwezig was vanwege een positieve dopingtest", zei Bachelot, die tussen 2007 en 2010 minister van sport was in het Franse kabinet.

Ik heb vaker dit soort uitspraken moeten aanhoren, maar dit is de laatste keer. Ik ga haar aanklagen.

Rafael Nadal

Bachelot verwees naar de prestaties van Nadal uit 2013. De Spanjaard maakte toen na zeven maanden afwezigheid een indrukwekkende comeback door tien van zijn dertien toernooien te winnen, inclusief Roland Garros en de US Open.

De Spanjaard reageerde vanuit Indian Wells, waar momenteel een masterstoernooi wordt afgewerkt, furieus op de aantijgingen. "Ik heb vaker dit soort uitspraken moeten aanhoren, maar dit is de laatste keer. Ik ga haar aanklagen", verzekerde hij.

  • AFP
    Roselyne Bachelot dit jaar op de tribune van het Parc des Princes bij een wedstrijd van Paris Saint-Germain

"Voorheen kon ik het met rust laten. Maar dit keer hebben we het over een minister van een belangrijk en groot land. Dus ik klaag haar aan en dat doe ik met iedereen die in de toekomst soortgelijke uitspraken doet. Want ik ben dit zat", aldus een zichtbaar gefrustreerde Nadal.

De 29-jarige Mallorcaan was vaker onderwerp van gesprek. Oud-proftennissers Christophe Rochus en Daniel Köllerer meldden een aantal jaar geleden dat de prestaties van Nadal onmogelijk zouden kunnen zijn zonder het gebruik van stimulerende middelen.

"Ik dacht dat deze jongens niet serieus waren, maar nu hebben we het over een Franse minister en die hoort serieus te zijn."

Opvallend statement

De uitspraken van Bachelot zette, vooral in de Spaanse sportwereld, kwaad bloed. Zo uitte Real Madrid via een statement op de website zijn onvoorwaardelijke steun aan Nadal, die een fervent supporter van de club is.

Nadal liet zich op de tennisbaan echter niet van de wijs brengen door de dopingaantijgingen. In Indian Wells plaatste hij zich voor de derde ronde door Gilles Muller te verslaan.

Nadal weerstaat de wind en Muller

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl