NOS Schaatsen

Wennemars smulde van een winter vol duels

Wennemars genoot intens van duel Kramer versus Bergsma

Na zes wereldbekerweekenden, vier internationale toernooien en drie nationale kampioenschappen zit het schaatsseizoen erop. NOS-analist Erben Wennemars blikt met verslaggever Jeroen Stekelenburg terug.

"Als ik denk aan dit schaatsseizoen, dan denk ik vooral aan de vele duels die er zijn geweest, op alle vlakken", aldus Wennemars.

"Bij de dames Jorien Ter Mors die het opnam tegen Britanny Bowe en Heather Richardson-Bergsma, op de allroundtoernooien Martina Sábliková tegen Ireen Wüst, op de sprint Pavel Koelizjnikov tegen Kjeld Nuis en bij de allroundmannen Sven Kramer tegen Jorrit Bergsma."

Het gaat om karakters. Verschillende mensen die tegen elkaar rijden en dat moet tot uiting komen op het ijs.

Erben Wennemars

Vooral van het rechtstreekse gevecht tussen de twee laatstgenoemden genoot Wennemars. De Friezen legden elkaar afgelopen weekend op de afsluitende 5.000 meter het vuur na aan de schenen. Kramer won. En de eer was belangrijker dan het goud, liet Kramer naderhand weten.

"Het gaat om karakters. Verschillende mensen die tegen elkaar rijden en dat moet tot uiting komen op het ijs", aldus Wennemars.

"Die wedstrijd had alles. Daar zag je twee mensen die alleen maar voor de eer wilden winnen. Kramer werd echt uitgedaagd. Ik heb hem in geen jaren meer zo technisch begaafd zien rijden als in die laatste ronde. We hebben dit niveau al jaren niet meer gezien."

"En dat is de verdienste van Jorrit Bergsma. Hopelijk blijven beiden nog even schaatsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl