Goud Bø en Habert op WK biatlon

Johan Thingnes Bø wint de 15 kilometer massastart AFP

Biatleet Johan Thingnes Bø heeft bij de WK in Oslo het afsluitende onderdeel gewonnen. De Noor was voor eigen publiek de beste op de 15 kilometer massastart.

Bø sleepte zijn derde wereldtitel in de wacht door in de zinderende slotfase af te rekenen met Martin Fourcade, die dit evenement al vier keer goud won. In de laatste schietbeurt bleef de Fransman foutloos en hij kon als eerste weg. De Noor wist hem echter te achterhalen en sloeg op het laatste klimmetje voor de finish het beslissende gaatje.

Ole Einar Bjørndalen werd op 6,7 derde en sleepte zijn 44ste WK-medaille in de wacht. Hij maakte geen enkele schietfout terwijl Bø en Fourcade één keer misten.

Zesde plak, derde titel voor Française

Marie Dorin Habert sleepte eerder op de dag de wereldtitel op de 12,5 kilometer massastart in de wacht. Het was haar derde titel dit toernooi.

De Française, die bij haar vijf eerdere starts aan de voet van de Holmenkollen (het sportcomplex nabij Oslo waar de WK werden gehouden) ook al op het podium stond, maakte geen enkele schietfout en gleed na de vierde en laatste serie schoten onbedreigd naar de winst. Alleen de Noorse Tora Berger slaagde er eerder in op zes WK-nummers een medaille te veroveren.

Het zilver ging naar Laura Dahlmeier. De Duitse, die een schijf miste, had in de laatste kilometer net iets meer over dan de Finse Kaisa Mäkäräinen (derde) en de Tsjechische Gabriela Soukalova.

Marie Dorin Habert met haar collectie medailles van de WK in Oslo AFP

STER Reclame