Demonstranten hebben zich verzameld bij een verkiezingsmanifestatie van Donald Trump in Cleveland, Ohio.
NOS Nieuws

Trump dreigt Sanders' bijeenkomsten te verstoren

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft gedreigd zijn supporters af te sturen op de verkiezingsbijeenkomsten van zijn Democratische rivaal Bernie Sanders.

In een tweet schrijft Trump dat Sanders liegt als hij ontkent dat hij zijn aanhang de opdracht heeft gegeven om manifestaties van Trump te verstoren. "Pas op, Bernie, anders komen mijn aanhangers naar jou toe!"

Trump besloot vrijdagavond een bijeenkomst in Chicago te annuleren vanwege de hoog opgelopen spanningen op het terrein waar de manifestatie zou plaatsvinden. Honderden aanhangers en tegenstanders van de presidentskandidaat dreigden elkaar daar te lijf te gaan.

Mensen die woedend zijn over Trumps uitspraken over moslims en immigranten komen naar de verkiezingstoespraken van de multimiljonair om daar een tegengeluid te laten horen. Trump heeft al eerder gezegd dat de tegenstanders gestuurd worden door "onze communistische vriend Sanders".

In Ohio werd Trump gisteren tijdens zijn toespraak omringd door veiligheidsagenten, nadat een man had geprobeerd op het podium te komen.

De bijeenkomsten van Trump verlopen onrustig

President Obama waarschuwde gisteravond voor de ruwe taal van de politieke rivalen. De kandidaten moeten campagne voeren met ideeën voor de toekomst, aldus Obama, en zich niet verlagen tot het beledigen van hun tegenstanders en het tegen elkaar uitspelen van bevolkingsgroepen.

Marco Rubio, een van Trumps Republikeinse concurrenten, uitte in Florida scherpe kritiek op de campagnemethodes van zijn rivaal. Volgens Rubio moedigt Trump zijn supporters aan om tegenstanders met geweld de mond te snoeren. "De media zwijgen hierover, maar meten wél elke belediging, elke uitspraak van Trump breed uit. Wij laten dit allemaal maar gebeuren", zei Rubio.

Ook de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton beschuldigt Trump van het aanzetten tot geweld.

Clinton noemt de uitspraken van Trump gevaarlijk

Trump voert, evenals de andere presidentskandidaten, de komende dagen campagne in de staten Illinois, Ohio en Florida, waar dinsdag voorverkiezingen worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl