Een duel tussen Juninho Bacuna (r) en Brandley Kuwas

Groningen lijdt vijfde nederlaag op rij

FC Groningen heeft zaterdag de vijfde nederlaag op rij geleden. De ploeg van scheidend trainer Erwin van de Looi verloor in Rotterdam met 2-1 van Excelsior. De thuisploeg pakte door de overwinning drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Het was slordigheid troef op Woudestein in de eerste helft. Er gebeurde door het vele balverlies vrijwel niks. Alleen een schotje van Tom van Weert en een kopbal van Daan Bovenberg zorgden voor wat opwinding. Groningen stelde er nog minder tegenover.

Direct na rust gebeurde er meer. Lorenzo Burnet verspeelde de bal, waarna Van Weert diep werd gestuurd. De spits schoot tussen de benen van Sergio Padt door raak: 1-0. Even later haalde Juninho Bacuna Brandley Kuwas onderuit en benutte Jeff Stans de strafschop: 2-0.

De Leeuw

Invaller Michael de Leeuw zorgde nog wel voor 2-1. Hij reageerde attent toen Oussama Idrissi de paal raakte. De topscorer, die dus vanaf de bank moest beginnen, kreeg daarna kansen zat op de 2-2. Die kansen waren echter niet aan hem besteed. Ook niet aan zijn ploeggenoten.

Excelsior blijft ondanks de zege de nummer zestien op de ranglijst. De Kralingers komen wel in punten gelijk met Willem II, dat met 2-0 verloor van AZ en op de veilige vijftiende plaats staat.