Opnieuw is er een incident geweest tijdens een campagnebijeenkomst van Donald Trump, de koploper in de strijd om de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tijdens een toespraak in Dayton (Ohio) sprongen ineens vier veiligheidsagenten het podium op, die een beschermende ring om Trump vormden.

Een woordvoerder van Trump verklaarde even later dat iemand in het publiek had geprobeerd door de veiligheidslinie heen te breken. Voor de zekerheid sprongen de vier agenten van de Secret Service het podium op om Trump te beschermen. De dreiging was snel voorbij. Volgens de woordvoerder werd de man "snel en professioneel afgevoerd". Wie hij was en wat hij wilde, is nog niet bekend. 

Trump zat midden in zijn toespraak, met op de achtergrond zijn privévliegtuig, toen hij ineens gerommel rechts achter hem hoorde. Hij draaide zich om, zag de agenten op hem afkomen en schrok zichtbaar. Toen de agenten weer weg waren, begon het publiek langdurig te joelen. Trump herpakte zich en zei: "Bedankt voor de waarschuwing. Ik was klaar voor hem, maar het is veel beter als de politie het regelt, nietwaar? Wat goed gedaan." 

Het is niet voor het eerst dat een campagnebijeenkomst van Trump wordt ontsierd door een incident. Gisteren werd een bijeenkomst in Chicago zelfs afgelast omdat er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Aanhangers en tegenstanders van de omstreden vastgoedmagnaat dreigden elkaar te lijf te gaan.

Secret service medewerkers springen op het podium bij Trump

STER reclame