NOS Nieuws

Agent schiet op aanvaller collega, buurtbewoner filmt alles

De man die vanmiddag in Eindhoven door een agent werd neergeschoten, had kort daarvoor een agent tegen de grond gewerkt. Het gebruik van pepperspray en de wapenstok had niet geholpen, meldt de politie.

Op beelden die een buurtbewoner maakte is in ieder geval te zien dat de man achter een van de agenten aanzit. Er ontstaat een worsteling, waarbij een agent op de grond terechtkomt. De collega van die agent trekt daarop zijn wapen en daarna klinken twee schoten. De filmer roept uit: "Ze hebben gewoon geschoten."

Buurtbewoner filmt schietpartij in Eindhoven

De politie meldt dat de man mogelijk met een scherp voorwerp op de agent af kwam lopen. De neergeschoten man ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Er heerste in en om de woning waar het gebeurde grote paniek zegt een ooggetuige. "We hebben onmiddellijk eerste hulp verleend en de hulpdiensten gewaarschuwd", zegt de getuige tegen Omroep Brabant.

De agenten waren afgekomen op een melding van huiselijk geweld. Het was volgens de ooggetuige niet meer dan een ordinaire vechtpartij "die beter in de kiem gesmoord had moeten worden. Hier is gehandeld door iemand die de situatie niet aankon. Ongelooflijk dat dit heeft kunnen gebeuren".

Een andere buurtbewoner zegt dat de neergeschoten Eindhovenaar niet naar de politie wilde luisteren. "De agenten riepen dat hij moest gaan liggen. Dat weigerde hij. Toen is er pepperspray gebruikt, waar de man ook niet echt op reageerde."

De man zei volgens de buurtbewoner zoiets als ik doe toch niks. "Ik ben toen naar binnen gegaan omdat ze echt voor mijn deur liepen. Ineens hoorde ik twee schoten, toen bleek de man verderop op de stoep te liggen."

De 40-jarige man is een bekende van de politie. Volgens zijn advocaat was hij pas een paar dagen op vrije voeten. De Eindhovenaar werd eerder onder meer veroordeeld voor het mishandelen en bedreigen van een agent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl