Kramer klopt Bergsma na bloedstollend gevecht

WB-finale Heerenveen: 5.000 meter (m)

Sven Kramer heeft tijdens de wereldbekerfinale in Thialf op de afsluitende 5.000 meter in een bloedstollend gevecht afgerekend met Jorrit Bergsma. Kramer reed een tijd van 6.11,44 en was daarmee 1,30 sneller dan zijn landgenoot.

Door de overwinning passeert Kramer, die lange tijd op achterstand lag, Bergsma in het klassement. Bergsma had een voorsprong van dertig punten, maar Kramer kwam op gelijke hoogte. Tijdens de finale in Heerenveen zijn anderhalf keer zoveel punten (150 in plaats van 100 voor de winnaar) te verdienen.

Beiden hebben 530 punten, maar omdat Kramer meer races wist te winnen, mag hij zich winnaar van het wereldbekerseizoen noemen.

Trainingskamp

Eerder in het seizoen was Kramer ook de snelste op de 5.000 meter in Calgary, Heerenveen en Stavanger. Bergsma zegevierde alleen in Inzell. Kramer was toen niet van de partij omdat hij een trainingskamp had belegd.

De derde plaats in het klassement ging naar de Noor Sverre Lunde Pedersen, die Ted-Jan Bloemen uit Canada voorbleef.

Pedersen

Op de afsluitende 5.000 meter was Pedersen (6.16,36) ook net iets sneller dan Bloemen (6.16,70). Arjan Stroetinga was op plek vijf de derde Nederlander.

De eindstand van de 5.000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl