Rode Kruis

Radiopresentator en acteur Eric Corton heeft vanochtend het Kruis van Verdienste van het Rode Kruis opgespeld gekregen. Dat is de hoogste onderscheiding binnen de hulporganisatie. 

Corton krijgt de erepenning voor zijn jarenlange inzet voor het Rode Kruis. Hij maakte vanaf 2005 tot en met 2014 radio- en televisiereportages voor de jaarlijkse actie Serious Request van 3FM.

Crisisgebieden

Corton reisde onder meer naar Congo, Malawi, Burundi, Cambodja en Colombia. In deze landen maakte hij reportages over de gevolgen van ziektes als malaria en over babysterfte, maar ook over landmijnen en seksueel geweld in conflictgebieden.  

Voorzitter Inge Brakman spelt Eric Corton de versierselen op. Rode Kruis

In 2015 stopte Corton met 3FM Serious Request maar hij bleef als ambassadeur verbonden aan het Rode Kruis. Hij is onder meer actief om jongeren bij het Rode Kruis te betrekken. Ook is hij als crowd-sourcing-pionier betrokken bij het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, dat zich richt op hulp aan slachtoffers van natuurrampen.

Hoogste onderscheiding 

Het Kruis van Verdienste van het Nederlandse Rode Kruis bestaat sinds 1914 en wordt alleen bij hoge uitzondering verleend om "belangrijke diensten binnen of jegens het Nederlandse Rode Kruis" te belonen. Eerder kregen Prins Bernhard, oud-minister Elco Brinkman en president Abdul Rahman Attar van de Syrische Rode Halve Maan deze onderscheiding.

STER reclame