Arrestaties om Hitlergroet bij NVU-demonstratie

Er was veel politie bij de demonstraties nos

De politie heeft zeven aanhoudingen verricht bij een demonstratie van de extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie in Amsterdam. Er werden zowel NVU-aanhangers als tegendemonstranten aangehouden.

Er werden vier NVU-demonstranten opgepakt. Twee van hen brachten de Hitlergroet en toonden een spandoek voor Combat 18. Dat is een Britse neo-nazigroepering, die de cijfers 1 en 8 gebruikt als code voor de initialen van Adolf Hitler - de eerste en achtste letter van het alfabet. Twee anderen hadden antisemitische stickers. 

Onder de tegendemonstranten werden twee mensen aangehouden wegens bedreiging, en eentje wegens belediging van de politie. 

Bij de Stopera waren zo'n veertig demonstranten namens de NVU, en veertig tegendemonstranten. De politie zette vier pelotons ME in, zo'n tweehonderd man. 

Voor drie uur was de demonstratie voorbij. Later werden bij station Amsterdam Sloterdijk nog twee aanhoudingen verricht, omdat er vuurwerk werd gegooid naar een bus met NVU-demonstranten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Neonationalisten: we zetten voet in links-fascistisch Amsterdam

STER Reclame