Roda JC stadion Parkstad Limburg ANP

Confrontatie Limburgse voetbalsupporters langs snelweg

time icon Aangepast

Supporters van de Limburgse voetbalclubs MVV en Roda JC zijn vannacht met elkaar slaags geraakt. Aanhangers van de clubs kwamen elkaar tegen op een parkeerplaats langs de A73 bij Venray, nadat de bus van MVV een andere route naar huis had gereden.

Roda JC schrijft op zijn website dat de bussen van die club de afgesproken route hebben gereden. De MVV-bus is "volledig tegen de vooraf gemaakte afspraken in" van de route afgeweken. Er is volgens de club geen sprake van een afgesproken confrontatie

Verklaring

De chauffeur van de desbetreffende bus is door het bestuur van MVV om een verklaring gevraagd. Die heeft hij nog niet gegeven. Andere bussen van de Maastrichtse club reden wel via de afgesproken route. 

MVV laat weten afstand te nemen van de confrontatie. Er wordt samen met de politie onderzoek gedaan naar het voorval.

Kidsclub aangevallen

Roda had gisteravond tegen De Graafschap gespeeld en MVV tegen Go Ahead Eagles. Op de parkeerplaats kwam het tot een confrontatie. Getuigen melden volgens 1Limburg dat onder meer een bus van de Roda-kidsclub is aangevallen.

Toen de politie arriveerde, was de bus met MVV-supporters al weer onderweg naar Maastricht. Er is niemand opgepakt. Wel zijn twee mensen met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Paniek

Op sociale media uiten de Roda-supporters uit Kerkrade hun boosheid over het belagen van een bus vol kinderen. "Er was paniek. Kinderen werden geslagen, ik heb gerend voor mijn leven", schrijft een supporter.

STER Reclame