Robin Pröpper juicht na de tweede treffer van De Graafschap

De Graafschap boekt verdiende zege op Roda JC

De Graafschap is door een verdiende 3-0 zege op Roda JC in ieder geval tot zondag geen hekkensluiter meer. Het was voor het eerst in zes duels dat de Doetinchemmers weer eens een overwinning boekten.

Het eerste half uur was er weinig vertier op de Vijverberg. Roda JC slaagde er niet in de bal in de ploeg te houden en De Graafschap kwam niet verder dan af en toe een plaagstootje.

Maar in het laatste kwartier gebeurde er van alles. In de 33ste minuut kwam De Graafschap op voorsprong toen Cas Peters langs drie Roda-spelers dribbelde en El Jebli in staat stelde de 1-0 binnen te schieten.

Het duel lag vervolgens minutenlang stil omdat de elektronische boarding langs het veld was omgevallen. Met hulp van een groot aantal enthousiaste supporters werd het gevaarte opzij geschoven, waarna de wedstrijd kon worden hervat.

Reclameborden zijn omgevallen
    Reclameborden zijn omgevallen bij De Graafschap-Roda JC

Ook na rust was De Graafschap sterker. Nadat de opstomende Rydell Poepon een kans voor Roda had gemist, maakte Robin Pröpper er in de 50ste minuut 2-0 van. Hij kopte een corner van Andrew Driver feilloos binnen. Het was zijn eerste eredivisiedoelpunt en dat gold ook voor El Jebli in de eerste helft.

Na een uur had Roda JC de kans om de spanning weer terug te brengen. De bal ging op de stip nadat Arjan Swinkels werd vastgehouden door Nathaniel Will. De strafschop van Poepon werd echter gestopt door keeper Hidde Jurjus.

In het vervolg van de aardige tweede helft probeerde Roda nog wel wat, maar De Graafschap bleef overeind en had zelfs nog de beste mogelijkheden om de score uit te bouwen. En dat gebeurde ook in blessuretijd: de Poolse invaller Piotr Parzyscek schoot de 3-0 binnen en het feest in Doetinchem was compleet.