ANP
NOS Sport

Minderhoud wint grand prix in Den Bosch

Hans Peter Minderhoud heeft tijdens Indoor Brabant met Glock’s Flirt de grand prix gewonnen. De verschillen waren klein in de Brabanthallen. Minderhoud kwam tot een score van 76,480 procent. D Spaanse Beatrix Ferrer-Salat noteerde met Delgado precies 76 procent. Diederik van Silfhout werd derde met Arlando N.O.P.: 75,760 procent.

Tegenvaller voor Anky van Grunsven, voorzitter van de organisatie, was de late afzegging van de Duitse Isabelle Werth. Haar paard Don Johnson had zich donderdag geblesseerd. Ook Minderhouds partner Edward Gal ontbrak in Den Bosch. Hij moest verstek laten gaan na een val van zijn paard.

Niet minder waard

Minderhoud vond niet dat zijn zege daardoor minder waarde had. "Ik win met een percentage van ruim 76 procent, dat is ook echt goed. Als ik met 73 procent had gewonnen, was ik minder tevreden geweest. Zeker de eerste piaffe en passage gingen goed", vertelde de ruiter uit Oosterbeek.

ANP
Diederik van Silfhout derde in Den Bosch

Potentiële teampaarden

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P) heeft opnieuw vier vastgelegd. Het gaat om VDL Groep Zidane van springruiter Leopold van Asten, Emerald van Harrie Smolders, Glock’s Cognac Champblanc van Gerco Schröder en eventing-toptalent ConcrexBayro van Tim Lips.

Dat maakte Maarten van der Heijden, technisch directeur van hippische bond KNHS, vrijdag bij Indoor Brabant bekend. De paarden krijgen nu het achtervoegsel N.O.P achter hun naam.

De stichting is opgericht om toppaarden langer te behouden voor de Nederlandse topsport. Er liggen in totaal achttien paarden vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl