Een 'officiële' homo-ontmoetingsplaats in Amsterdam ANP

Een agent uit Wijk bij Duurstede is aangehouden omdat hij tientallen mensen zou hebben gechanteerd. Alle slachtoffers waren bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen langs de A1 en de A27.

Bij de politie kwamen het afgelopen jaar meerdere meldingen binnen van mensen die een dreigbrief hadden gekregen. In die brief stond dat er van hen foto's waren gemaakt op parkeerplaatsen die bekendstaan als homo-ontmoetingsplaatsen. Om te voorkomen dat die foto's openbaar zouden worden gemaakt, moesten de slachtoffers geld overmaken. Volgens de politie heeft, voor zover bekend, niemand dat gedaan.

Kentekens

Uit het onderzoek naar de dreigbrieven kwam de 36-jarige politiemedewerker naar voren als verdachte. Hij zou het politiesysteem hebben gebruikt om achter de kentekens en de adresgegevens van de slachtoffers te komen. Het is onduidelijk of hij alleen handelde, of dat hij bijvoorbeeld werkte in opdracht van anderen.

Mogelijk hebben nog meer mensen brieven gekregen, maar hebben zij zich niet bij de politie gemeld. De politie roept hen op om zich alsnog te melden.

De verdachte agent zit niet vast, maar is wel op non-actief gesteld zolang het onderzoek loopt.

STER reclame