Omroep Gelderland

Geen reconstructie chaletmoord Ermelo

tijd van publicatie

Er komt geen reconstructie van de zogenoemde chaletmoord in Ermelo. De rechtbank in Zutphen heeft dat besloten, schrijft Omroep Gelderland. De reconstructie was een verzoek van Hans den Otter, advocaat van hoofdverdachte Janet S..

De rechtszaak gaat over de moord op de 58-jarige zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort. Zijn lichaam werd op 14 maart 2014 gevonden in een uitgebrand chalet in Ermelo. Hij is volgens justitie om het leven gebracht met een hakbijl. Dat zou zijn gebeurd na uit de hand gelopen seksafspraakjes. Het chalet is vervolgens in brand gestoken, volgens het Openbaar Ministerie met hulp van medeverdachten. Drie mensen zijn aangehouden.

Chalet weer bewoond

Volgens de advocaat van de hoofdverdachte kan een schouw of reconstructie duidelijkheid bieden over de vraag of zijn cliënt had gezien of er iets of iemand in de slaapkamer van het chalet lag. De reconstructie zou volgens de advocaat op dezelfde datum als de gebeurtenissen twee jaar geleden moeten worden gehouden omdat de omstandigheden dan dezelfde zijn.

De rechtbank vindt dat er voldoende informatie in het dossier over de zaak zit. Het chalet wordt weer bewoond en zou in dezelfde staat teruggebracht moeten worden als twee jaar geleden. Dan zou er opnieuw brand moeten worden gesticht.

Dit is een artikel van

STER Reclame