15 ton Snickers op brandstapel in Gaza

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vijftien ton Snickers verbrand op Gazastrook

In de Gazastrook is op last van de Hamas-autoriteiten een lading van vijftien ton Snickers vernietigd. Mannen wierpen een enorme hoeveelheid dozen gevuld met chocolade-pindarepen in een bomkrater, overgoten alles met diesel en staken de stapel in brand.

Er zat geen politiek motief achter de verbranding: de Snickers horen bij het assortiment chocoladerepen dat door de Nederlandse producent Mars wereldwijd wordt teruggehaald omdat er stukjes plastic in kunnen zitten. Tot dusver is overigens maar in één mini-Snickers een stukje plastic gevonden. 

Geluksdag

Waarom de repen niet zijn teruggestuurd, is onduidelijk. Drie kinderen van een nabijgelegen bedoeïenenkamp slaagden er overigens in een aantal repen weg te grissen voordat ze smolten in de vuurgloed. 

Israël voert strenge controles uit op alle importgoederen die voor Gaza zijn bedoeld, maar chocola wordt onbeperkt doorgelaten.

STER Reclame