Drukte bij Het Noordbrabants Museum in Den Bosch voor de Jeroen Bosch-expositie
NOS Nieuws

Jeroen Bosch-tentoonstelling ook 's avonds open wegens drukte

De Jeroen Bosch-tentoonstelling in Den Bosch trekt zo veel bezoekers dat de openingstijden worden verruimd.

Met ingang van komende maandag is de expositie dagelijks een uur langer open, tot 20.00 uur. En vanaf 24 maart is de tentoonstelling van donderdag tot en met zaterdag tot 23.00 uur te zien.

Sinds de opening op 13 februari trok de expositie al 90.000 bezoekers en er zijn in totaal nu 300.000 tickets verkocht. Daarmee zijn maart en april vrijwel volgeboekt.

Gewoond

Het museum had gerekend op 250.000 bezoekers. Er is ook veel belangstelling uit het buitenland, vooral van Duitsers, Belgen, Fransen en Britten. Maar er zijn ook bezoekers uit landen verder weg, zoals Argentinië, Zuid-Afrika en de Filipijnen.

Jheronimus Bosch, visioenen van een genie is tot en met 8 mei in het Noordbrabants Museum te zien. Door de uitgebreide openingstijden kunnen 50.000 extra kaarten worden verkocht. Per uur worden 400 bezoekers toegelaten.

Aanleiding voor de tentoonstelling is dat het in 2016 500 jaar geleden is dat de schilder overleed. Jeroen Bosch heeft in Den Bosch gewoond en gewerkt. De stad rekent dankzij de tentoonstelling en de aandacht voor de middeleeuwse schilder dit jaar op 1 miljoen bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl