Deze bank was vannacht het doelwit van plofkrakers
NOS Nieuws

Invallen bij leden plofkraakbende in Utrecht

De politie heeft huiszoekingen gedaan bij verdachten van plofkraken in Duitsland. De politie doorzocht twee woningen in Utrecht en een in Maarssen. De actie begon aan het einde van de middag.

Aanleiding is de plofkraak in het Duitse Meppen. Bij een ongeluk tijdens de vlucht na die overval kwam een van de Nederlandse daders afgelopen nacht om het leven. De bestuurder van de vluchtauto raakte zwaargewond, een derde inzittende zit vast. Het zijn alle drie bekenden van de politie.

Audi-bende

Nederlandse criminelen die in het grensgebied met Duitsland tientallen plofkraken hebben gepleegd, staan bekend als de Audi-bende. Ze gebruiken vaak auto's van dat merk en rijden volgens de politie keihard. De Duitse politie vroeg de Nederlandse collega's vandaag actie te ondernemen.

Het gaat volgens de politie om een groep van 160 tot 200 jongeren. "De meesten zijn van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze zijn bijna allemaal tussen de 20 en 30 jaar en komen uit de Randstad, ze wonen vooral in Utrecht en Amsterdam."

Politie: het gaat om tonnen

In Duitsland zijn geldautomaten niet goed beveiligd, in tegenstelling tot in Nederland. Volgens de Nederlandse politie is er deze week overleg geweest over betere beveiliging van de Duitse banken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl